Studio updates

22 december 2022

2022, wat een jaar

Nog een paar dagen en dan zit 2022 er op. Wat een jaar.

Het jaar waarin ik stopte met mijn freelance werk en fulltime glaskunstenaar werd. Een jaar vol veranderingen, loslaten en proberen los te laten. Van weerstand en van wonderen. Van ontzettend teleurstellende maar leerzame exposities tot succesvolle exposities. Een jaar van ups- en downs. Meer vragen dan antwoorden. Van bang zijn en terug krabbelen. En van bang zijn en toch springen. Van verwachtingen die niet vervuld werden tot dromen die wél uitkwamen.

Het jaar waarin ik de glaskunst volledige omarmde. Waarbij een inspirerende glascursus in Corning (Amerika) ervoor zorgde dat ik de magie van het glas weer voelde. (die was ik door corona deels kwijt geraakt) Ook dit jaar dreven krassen mij af en toe tot wanhoop. Brak het glas om onverklaarbare redenen. En werd ik weer verrast door de schoonheid van dit eigenzinnige materiaal.

Het jaar van afscheid nemen van mijn grote vriend Tijger. Mijn kat die altijd precies aanvoelde wanneer ik zijn knuffels nodig had. En wiens wijze levenslessen ik voor altijd zal koesteren. Maar ook het verwelkomen van Lucky. De 6 jarige kater die ik uit het asiel adopteerde. Hij is de meest liefdevolle, zachtaardige en nieuwsgierige knuffelkont die er bestaat. Die nooit genoeg krijgt van aandacht. En van eten!

Ook al verliep 2022 niet zoals ik gehoopt en verwacht had. (Is dat niet elk jaar zo?) Al met al was het een bijzonder jaar.

Ik wil iedereen ontzettend bedanken voor jullie steun, vertrouwen, vriendschap, interesse, wijze lessen, creativiteit, enthousiasme, aanmoedigingen en inspiratie die ik dit jaar heb mogen ontvangen. Zonder jullie was het niet gelukt!

Ik wens je hele fijne feestdagen. Geniet ervan.
En laten we samen van 2023 een geweldig jaar maken!

Tot volgend jaar!

Tanja

Meer updates

Receive the latest news

Subscribe to my newsletter

Stay informed about all studio news, new artworks, exhibitions and much more.