Studio updates

17 januari 2023

A stage of Luminosity

Vanaf 20 november tot en met 12 maart 2023 is op buitengevel van Museum W in Weert ‘A Stage of Luminosity’ te zien, een video-installatie gemaakt door kunstenaar Arno Coenen. Het is een cross-over tussen cultureel erfgoed en nieuwe media. Een eigentijds en eigenzinnig eerbetoon aan het oude ambacht en vakmanschap van de Limburgse glas-in-lood-kunstenaars. 

Glas-in-lood als inspiratiebron

De inspiratiebron voor deze video-installatie is het papieren beeldarchief van het Limburgse glazeniersatelier ‘NV Glasschilderkunst F. Nicolas en zonen, sedert 1940 Max Weiss te Roermond’.

De basis voor de video’s wordt gevormd door vaak meterslange historische werktekeningen. Het zijn voornamelijk ontwerpen voor kerkelijke glas-in-lood ramen tussen 1855 en 1969. Coenen heeft de selectie getransformeerd tot een computeranimatie vol sprankelende kleur- en lichtvelden, drie-dimensionale effecten en caleidoscopische patronen.

A Stage of Luminosity is niet alleen een eerbetoon aan de geschiedenis, de kunstgeschiedenis en aan oude ambachten. De video’s tonen een rijkdom aan spannende beelden waarin wisselwerking tussen verleden en heden centraal staat en verbanden tussen oude en nieuwe beeldtalen worden getoond.

A Stage of Luminosity is in 2019 en 2020 te zien geweest in de openbare ruimte in Roermond, Maastricht en Venlo. Museum W vormt nu als vierde locatie in Limburg de perfecte afsluiting van dit reizende videokunstproject. 

Meer updates

Receive the latest news

Subscribe to my newsletter

Stay informed about all studio news, new artworks, exhibitions and much more.